Aktuelt

Utstilling - malerier med inspirasjon fra satellittbilder  Kunstgaten, Hvaler kunstforening, Hvaler rådhus 14. mai - 11.juni 2022

«Det gjorde sterkt inntrykk på meg første gang jeg satt i et fly og så ned på landskapene og hvordan de ulike formene og mønstrene endret seg hele tiden.»

Jeg har alltid vært fascinert av å se jorda i fugleperspektiv. Jorder og åkerlapper danner former og mønstre. Jeg assosierer disse formene ofte med hus i landskap. Fenomenet med å tolke tilfeldige motiver eller bilder som meningsfulle fordi de likner på andre ting, kalles pareidolia.

I dette prosjektet utforsker jeg prosessen fra satellittbilder til ferdige malerier. Jeg tolker og transformerer det valgte kartutsnittet gjennom digital tegning, det er den som er utgangspunktet for maleriet.

Underveis i arbeidet med et maleri endrer det opprinnelige motivet seg kontinuerlig når det gjelder elementer, komposisjon og farger. Noen ganger blir det endelige maleriet veldig gjenkjennelig med utgangspunktet, mens andre ganger er resultatet ganske ulikt. Motivene kretser i hovedsak om flater og husformer.

QR kodene som er festet til maleriene viser hvor jeg har hentet inspirasjonen til det enkelte bilde.